Hovězí maso z našeho volného chovu
Na našich loukách chováme kusy, které jsou max. 24 měsíců staré, díky tomu máte jistotu, že maso bude krásně křehké.
Náš řezník vám připraví jakýkoliv druh masa, takže si pochutnáte na veverce, válečku, ořechu, květové špičce, ale i na klasice jako je třeba kližka. Nebo vám vysekne pořádný steak na gril, jako třeba T-bone, tomahawk nebo flank steak.
![Hovězí balíček 10kg](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nasstatek.cz/user/shop/detail/490_hovezi-balicek-10kg.jpg?6685281e
)
10 kg hovězího, to je pořádný kus masa. Vyzkoušejte náš hovězí balíček, který jsme namíchali tak, aby se vaření stalo zážitkem. Nakrmte celou rodinu na 100 různých způsobů.
![Hovězí zadní](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nasstatek.cz/user/shop/detail/43_hovezi-zadni.jpg?633a7fbd
)
Hovězí zadní maso z volně chovaného chovu je považované za jedno z nejhodnotnějších částí hovězího. Vakuově baleno
![Kulatá plec - falešná svíčková](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nasstatek.cz/user/shop/detail/52_kulata-plec-falesna-svickova.jpg?633a80f2
)
Je to velmi lahodný kousek, který má delší vlákna a tak je krásně šťavnatý a křehký. Z masa vytvoříte skvělé omáčky, hodí se na špikování a dokonce i na malé steaky...
![Hovězí kližka](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nasstatek.cz/user/shop/detail/58_hovezi-klizka.jpg?633a8067
)
Charakteristické pro kližku je významné mramorování klihem, který jí dává nezaměnitelnou chuť, který vynikne především v guláši. Ideální je na dušení, do gulášů. Vakuově baleno
![Hovězí přední - krk bez kosti](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nasstatek.cz/user/shop/detail/76_hovezi-predni-krk-bez-kosti.jpg?633a7dfd
)
Je vhodné nejen na dušení a vaření, ale rovněž pro výrobu mletého masa a výrobků z něj. Nejlepší burgery jsou právě z krku. Vakuově baleno
![Vysoký roštěnec - Rib Eye Steak](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nasstatek.cz/user/shop/detail/400_vysoky-rostenec-rib-eye-steak.jpg?6337fcb2
)
Je krásně prorostlý tukem a hodí se jak na pomalé pečení, tak pro přípravu na grilu při jakékoliv teplotě. Bývá označován jako nejšťavnatější steak. Porcujeme na 700g s...
![Hovězí přední - žebro s kostí](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nasstatek.cz/user/shop/detail/73_hovezi-predni-zebro-s-kosti.jpg?6337fcb2
)
I když je toto maso spíše tuhé, tak svalovým vláknům, které jsou krátké, je žebro skvělé na grilu, nebo pečené v pivu. Vakuově baleno
![Hovězí pupek](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nasstatek.cz/user/shop/detail/79_hovezi-pupek.jpg?6337fcb2
)
Pupek je maso ze spodních břišních svalů vhodný na rolády, kapsy či hamburgery. Vakuově baleno
![Hovězí pupek - flank steak](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nasstatek.cz/user/shop/detail/403_hovezi-pupek-flank-steak.jpg?6337fcb2
)
Je to dlouhý a plochý plátek masa s charakteristický jasně červenou barvou. Má výraznou chuť i vůni a po tepelné úpravě zůstává šťavnatý Vakuově baleno!
![shutterstock 1861216639](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nasstatek.cz/user/shop/detail/475_shutterstock-1861216639.jpg?66018696
)
Hovězí roštěná je nejdelší zádový sval, který se táhne podél páteře. Jedná se o sval, který není moc namáhaný a proto je maso velmi křehké. Od části krku je vysoký roštěnec...
![Hovězí svíčková - špička](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nasstatek.cz/user/shop/detail/88_hovezi-svickova-spicka.jpg?6337fcb2
)
Tento kus masa se nazývá špička a používá se na Stroganoff, nebo naškrabaný na tatarský biftek Vakuově baleno!
![Hovězí svíčková - Tenderloin](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nasstatek.cz/user/shop/detail/406_hovezi-svickova-tenderloin.jpg?6337fcb2
)
Tenderloin, nebo také Filet mignon je steak z prostřední části svíčkové, je relativně vysoký a je nezaměnitelný především svou křehkostí a šťavnatostí. Vakuově baleno!