Hovězí maso z našeho volného chovu
Na našich loukách chováme kusy, které jsou max. 24 měsíců staré, díky tomu máte jistotu, že maso bude krásně křehké.
Náš řezník vám připraví jakýkoliv druh masa, takže si pochutnáte na veverce, válečku, ořechu, květové špičce, ale i na klasice jako je třeba kližka. Nebo vám vysekne pořádný steak na gril, jako třeba T-bone, tomahawk nebo flank steak.
V případě, že si nebudete na 100% jisti jak maso rozeznáte, uveďte prosím do poznámky žádost o popis jednotlivých druhů.
Hovězí zadní maso z volně chovaného chovu je považované za jedno z nejhodnotnějších částí hovězího. Vakuově baleno
Je to velmi lahodný kousek, který má delší vlákna a tak je krásně šťavnatý a křehký. Z masa vytvoříte skvělé omáčky, hodí se na špikování a dokonce i na malé steaky...
je maso z přední části plece, vyznačuje se jemnými vlákny a krásným mramorováním. Je nutné toto maso vždy krájet napříč svalovými vlákny Vakuově baleno!
Charakteristické pro kližku je významné mramorování klihem, který jí dává nezaměnitelnou chuť, který vynikne především v guláši. Ideální je na dušení, do gulášů. Vakuově baleno
Je vhodná nejen na dušení a vaření, ale rovněž pro výrobu mletého masa a výrobků z něj. Nejlepší burgery jsou právě z krku. Vakuově baleno
Je krásně prorostlý tukem a hodí se jak na pomalé pečení, tak pro přípravu na grilu při jakékoliv teplotě. Bývá označován jako nejšťavnatější steak. Porcujeme na 700g s...
Krájí se z vysokého roštěnce na přilehlém žebru. další pochoutka na gril, která nemá konkurenci. Porcujeme na 700g s odchylkou +/- 10 %. Vakuově baleno.
I když je toto maso spíše tuhé, tak svalovým vláknům, které jsou krátké, je žebro skvělé na grilu, nebo pečené v pivu. Vakuově baleno
Pupek je maso ze spodních břišních svalů vhodný na rolády, kapsy či hamburgery. Vakuově baleno
Je to dlouhý a plochý plátek masa s charakteristický jasně červenou barvou. Má výraznou chuť i vůni a po tepelné úpravě zůstává šťavnatý Vakuově baleno!
Hovězí roštěná je nejdelší zádový sval, který se táhne podél páteře. Jedná se o sval, který není moc namáhaný a proto je maso velmi křehké. Od části krku je vysoký roštěnec...