Hovězí svíčková

Hovězí svíčková

Jedná se o nejlahodnější část hovězího.

Skladem
Kód: 69
755 Kč / kg
Kategorie: Hovězí maso z volného chovu
Hmotnost: 1 kg

Hovězí svíčková

 

Pruh svaloviny pod páteří (roštěncem). Dělí se podle částí na špičku palec a střed. Svalovina v této části hřbetu je vystavena velice malé námaze, tím pádem se jedná  o nejlahodnější část hovězího. Má jemné vlákno, křehkou strukturu a nepříliš výrazné mramorování, díky tomu má méně intenzivní, zato jemnou, delikátní chuť.

Svíčková se používá pro pečení, ale hojně také na steakovou úpravu. Hovězí T-bone steak (viz foto) má na jedné straně kosti ve tvaru písmene T nízký roštěnec, na druhé svíčkovou.

 

 

Zpět do obchodu